Friday, June 21, 2013

Nursing Apron + Nursing Pillow by Sarang Craft

Untuk ibu-ibu yang menyusukan baby, good news for uolls. Cik Abby ada buat Nursing Apron dan Nursing Pillow. Jahit sendiri tau. Ok, meh kita cecite satu-satu.

NURSING APRON by Sarang Craft

Selalu orang panggil nursing cover, tapi oleh sebab cik abby buat seakan-akan apron, so nama die nursing apron lah. Kegunaan die adalah untuk menutup bahagian-bahagian tetentu semasa menyusukan baby di khayalak ramai seperti di pusat beli belah, taman riadah dan sebagainye. Pakai die sama macam apron, hanya perlu sangkut di leher dan cover baby uolls kat bawah apron tu sambil menyusukan. Kebanyakan berpendapat yang pakai nursing apron/cover ni baby tak lemas ke sebab bertutup? Cik abby sendiri pakai nursing apron ni dan Alhamdulillah takde pulak baby lemas. Baby lena lagi tertido bawah tu. 


Dimensi: 27.5" x 39"
Material: Kain cotton yang ringan, nipis supaya tak panas dengan corak yang cantek-cantek. 
And the best of all, it comes with a matching pouch yang comel (5"x8") supaya senang nak simpan dalam handbag dan tidak kotor. Boleh dibasuh.
Harga: RM 35 sahaja beserta pouch.




Ni pattern kain, pilih mana suka nanti cik abby jahitkan. Contoh apronnye dalam gambar di bawah.
No. 6
No. 8
No. 9 - Sold Out
No. 4
No. 1 - Sold Out
Haa yang dua apron ni ialah the first batch ever.
Adjustable strap dengan D-Ring yang berukir cantik
NURSING PILLOW by Sarang Craft

Nursing pillow ni pulak sangat sesuai untuk bayi baru lahir hingga umur 6 bulan. Bantal ni kat bahagian U diselitkan kat pinggang ibu, dan baby diletakkan kat atas bantal tu untuk menyusu. So, ibu dah tak payah dukung baby semasa menyusu. Boleh elakkan lenguh-lenguh tangan dan sakit belakang akibat membongkok ketika nursing. Boleh pilih antara dua untuk isi bantal ni, sama ada polyfiber atau kekabu. Biasalah, kalau kekabu mestilah mahal sikit tapi tahap keempukan memang lebih baik dari polyfiber. Kalau susu tiris (bocor) kat atas bantal ni, sarung die boleh dibuka dan dibasuh. Bantal die pulak sembur dengan febreze dan jemur di bawah matahari untuk bagi gebu semula. Sarung bantal dan bantal diperbuat dari kain jenis cotton. 


Dimensi: Lebih kurang 23" x 24"
Harga: RM60 (Polyfiber) dan RM70 (Kekabu) - beserta sarung bantal sekali.


Saiz sebenar. Baby 9 bulan, girl 3 tahun.
Nursing Pillow without cover
Nursing Pillow with removable cover
Removable slip cover - tiada zip.
Ini semua hasil tangan cik abby. Nak tau lebih lanjut, selalunye cik abby akan quick update via Instagram dan facebook. 

Instagram: @sarangcraft, #sarangcraft
Facebook: Sarang Craft by Abby

Segala info dan update, paling cepat adalah via IG dan FB tu. Sudi-sudi la jemput follow dan like ye. Show some love and support kat cik abby yang baru nak bertapak ni. Blog lambat sikit lah sebab kene karangan bagai kan. Kalau nak respons lagi cepat, whatsapp aje cik abby kat 016-7220412. Email pun boleh jugak nabila_khalid85@yahoo.com.

Nak tengok hasil keras tangan cik abby yang lain, ada dalam IG, FB dan blog khas untuk my handmade crafts, http://sarang-craft.blogspot.com.

p/s: Tiada ready stock. Semua nya based on made upon request. Busy la katakan. :-P

Apa-apa pun, susu badan adalah yang terbaik buat si manja!






No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...