Monday, October 22, 2012

AMAYA Premium Shawl from TudungPeople

Pagi yang gloomy sambil menjahit, tetibe ada orang ketuk pintu! Dalam hati yeay! Shawl dah sampai! Sangkaan ku benar belaka. AMAYA Premium Shawls from TudungPeople have arrived!

Tanggal 16 Oktober hari tu, hari jadi cik abby. So, cik suami ada bertanya, nak hadiah apa? Jawapan cliche, "Cukuplah sekadar kasih sayang awak.." hahaha sambil mata tengah window shopping online. Sekali terclick kat TudungPeople facebook page dan shawl-shawl yang dijual memang menawan hati. At last, tak dapat menahan nafsu lantas minta izin cik suami untuk belikan shawl as my birthday present.

Banyak koleksi tudung dan shawl best-best sebab warna yang vivid, material berkualiti, siap ada hijab tutorial lagi.. Ada jugak yang dah sold out (yang kite suka pulak tu yang habis *sabo jek la*). Cik abby pilih 1 shawl dari koleksi Numa (RM25/pc) dan 3 dari koleksi Amaya (RM45/pc), tapi apakan daya, cuma 2 Amaya je yang available, yang lagi 2 tu sold out. Warna yang cik abby pilih:


*Pictures are from TudungPeople
DESCRIPTION:
AMAYA PREMIUM is made from fine British Cotton Silk. This shawl is very comfortable and easy to wear. 

MEASUREMENT
Estimately 0.5M x 2.0M

WASHING INSTRUCTION
Best dry clean but this shawl can handwashed quickly using mild soap at a room temperature.


Dapat packaging, terus bukak (tak sesabo), tu yang masih kedut-kedut lagi tu:



Warna ni original, takde edit-edit, hanya natural lighting.

Pasni ni buleh la mengeksperimenkan diri ala-ala hijabista.

Sesiapa yang suka pakai shawl, try la tengok-tengok kat facebook page TudungPeople ni. Kelasss..


Wednesday, October 17, 2012

Happy Bornday to me!



The date finally arrives! 16th October 2012. I am 27 years old now and still feels younger than ever!

I have a caring husband, two adorable daughters, an understanding family of both mine and in-law - I couldn't asked for more! This is the life that I always dreamed about and I am truly grateful to our Creator for giving me such happiness. 

Alhamdulillah.

And for those who had wished me on my very special day, thanks a million. 

I've had a wonderful time, indeed! 

40 days of post-natal

Wednesday, October 10, 2012

Welcoming Baby Nuha!


Name: Nuha Binti Nor Amaruddin
D. O. B.: 7 September 2012 (20 Syawal)
P. O. B.: Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru
Time: 12:09 midnight
Weight: 3.08 kg
Length: 49 cm


With babah on her first day
One month old

I was surprised that she photocopied her sister's looks when Balqis was a baby. See it to believe it (Note that they wore the same shirt *recycle mode*):

Balqis vs. Nuha
Alhamdulillah.



There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...