Friday, April 20, 2012

AVENT Limited Edition Pink and Blue Bottle

I am little bit bored with the old honey-tint AVENT bottle, plus since Balqis stopped breastfeeding 2 months ago, it's been a while since I bought Balqis her new feeding bottle, well actually never bought one - got as a present for Balqis new baby born (has been almost 2 years already). Now it is time for her to drink her Anmum Essential 3+ milk using the new bottle. 




Apparently, I found this great limited edition blue and pink bottle at Carl's Babycare. It is a twin pack edition, which means in there are both pink or blue bottle in one pack. Lucky for me, I got a friend who wants to exchange so that we got both color in a pack. 





Carl's Babycare provides you your baby needs much cheaper than the market price. So, have a great shopping at Carl's Babycare!



Tuesday, April 17, 2012

Balqis and her Series of Muncung

Balqis dengan muncungnye yang budget lawa.. Orang suruh cium bunga tu, die muncung pulak.. Konon-konon tengah mencium la tu (Mata tak lepas tengok TV).




Suruh cium strawberry, ni pulak jadinya..




Bertuah punya budak :-)



Saturday, April 14, 2012

Mee Bandung Muar Beb!!




Haaa, nampak macam sedap, memang sedap pun. Bukan susah pun nak buat die, pakai jek pes AgroMas. Hussle free. Pes AgroMas ni mula-mula cik abby ragu-ragu nak cuba, takut tak sedap, tapi once I tried, memang rasa die sesedap mee bandung Muar yang original. 


Inilah dia pes AgroMas yang heboh diperkatakan tu.
Pes ini sesuai untuk hidangan 4 orang. Hanya tambah beberapa bahan untuk menyedapkan lagi rasa Mee Bandung Muar tersebut:


Sebiji bawang besar + seulas bawang putih (kisar)
Udang
Sotong kembang
Sawi
Telur
Mee kuning (dicelur)


Cara-caranya:


1. Tumis bahan yang dikisar sehingga naik bau. 
2. Masukkan pes yang telah dicairkan dengan air. Masukkan 4 lagi cawan air. Biar mendidih.
3. Masukkan udang dan sotong kembang. Masak 3 minit.
4. Masukkan sawi dan pecahkan telur. Lagi sedap bile telur tu separuh masak jek bila dihidang.
5. Letak mee dalam mangkuk, tuang kuah mee bandung. Sedia dihidang dengan bawang goreng dan daun bawang. 


Tak caya, try la sendiri. Nyum nyum!!


p/s: Pes Mee Rebus die pun boleh tahan gak sedapnye..



There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...